Wednesday, 11 April 2018

Kembali

Assalamualaikum !!! Hye !!!

Lama sangat cik Ani tak menulis. . . . banyak ditulis diluahkan pada FB ,Twitter dan IG je  . .. hmmm

Semoga dengan tajuk kembali ni boleh bagi semangat untuk cik Ani menulis lah  .. walaupun ianya hanyalah cerita-cerita tak penting cik ani pun sebenarnya. sekadar sharing semata-mata .

Selama cik ani menghilang ni banyak kejadian yang mematangkan diri cik ani harapnya. kehidupan yang banyak topeng dan sandiwaranya semata . kawan yang datang dan pergi , sahabat yang pergi tanpa kata , orang yang menyapa yang meninggalkan harapan dan manusia yang susah untuk dihandle .


terima kasih atas dugaan , ujian yang mematangkan .

Nanti cik Ani sambung coretan hidup !

Thursday, 8 September 2016

Always Remember

Life is Full of FAKE and JUDGEMENTAL people.
Everyone leaves . Life, it works like that.
You have to take care of yourself .

Nobody is going to look after to you . When people are being mean to you,be patience . Ignore Them.
Just let them be .

One Day , they will know how great and awesome you are .
Remember ,Allah is there for you . You could really depend on Him instead of depends on others.

Don't let anyone define who you are . Just protect yourself and your heart . Be Bold in making desicions .

Don't lose hope .

Take care and stay strong

Monday, 7 March 2016

Selamat Hari Wanita Sedunia

Assalamualaikum dan salam sejahtera !

setelah lama tak menulis baru hari ni cik ani rasa nak menulis semula. .
bukan apa taknak menulis , malas tu memang satu hal tapi selain itu rasa macam tak tahu nak sharing apa acctually  . .hehe

sebabkan hari ni hari " wanita Sedunia"

cik Ani nak kongsikan sesuatu. ayat ni macam cik ani baca sebuah buku masa nak habiskan pembacaan . . Tulisan ni memang ditujukan untuk para wanita !

Be Yourself 
Have Pride 
Kau pasti berjaya
percayalah !

Terima kasih kepada penulis  

Wednesday, 12 August 2015



Tanbihul Ghafilin (Peringatan kepada si Lalai)


siapa yang lalai? Diri kita sendiri lah yang selalu lalai dalam banyak pekerjaan terutamanya urusan akhirat. pincang hati,bila nak baiki lagi?

"sesungguhnya hati manusia itu mati,kecuali mereka yang berilmu.Sesungguhnya mereka yang berilmu itu lena,kecuali mereka yang beramal.sesungguhnya mereka yang beramal itu tertipu kecuali mereka yang ikhlas" (Imam Al-Ghazali)

Tuesday, 9 June 2015

Humood



Assalamualaikum semua  . .

siapa pernah ulang video ni setiap kali tengok? 

angkat tangan cepat !!!!






Friday, 29 May 2015



Apa yang sedang saya fikirkan?
Kata-kata pakcik masa naik teksi tadi ..
First time naik teksi,pemandu tu tanya 'Ni dah solat ke?'
dalam hati terdetik" alhamdulillah,masih ada yang orang yang menanyakan tentang kewajipan yang wajib ini "
sepanjang perjalanan yang singkat,kata-kata peringatan yang diberikan satu persatu,tentang kehidupan dunia yang sementara,pergantungan kepada Allah dan sebagainya.
Apa yang betul-betul membuatkan hati ini lebih tertarik bila beliau mengingatkan tentang masalah sebenar kita bukan dunia atau masalah yang kita hadapi sekarang atau sebagainya tetapi masalah besar kita adalah sewaktu di dalam kubur,menjawab persoalan kubur,kumpullah berkalan sebanyak mungkin diatas dunia kerana amal sahaja yang dapat membantu kita. . .
Terima kasih Pak cik yang nampak sangat tenang yang sudi memberikan sedikit sebanyak peringatan dan perkongsian.
Tengok! dimana sahaja kita boleh berdakwah

Wednesday, 27 May 2015

"Aku rindu usrah"
Terdetik hati lepas solat jemaah isyak,tengok bulatan-bulatan manusia dibahagian belakang surau.
Dalam bersiap nak keluar surau,tetiba seorang Akak comel tegur,
Dik,awak nak join usrah Akak?
Pergh!time tu rasa nak melompat gembira,ibarat kata hati aku dia dengar!!
Alhamdulillah .Allah menggerakkan hati dia untuk tegur dan ajak usrah bersama.
Walaupun first time join usrah dia,rasa menusuk sangat semua kata-kata dia yang simple tapi membuatkan diri lebih bersemangat..
Semoga kita berjumpa lagi dalam bulatan gembira.