There was an error in this gadget

Friday, 28 December 2012

1 citizen



pernah dengar tak apa tu 1 CITIZEN...

fuhh!!
first time tahu ada jugak program ni yang dibuat oleh kerajaan untuk memberi kesedaran kepada orang ramai tentang etika & adab ketika mengakses internet..
agak menyeronokkan dan semestinya menambah ilmu pengetahuaan..
oh,bukan sahaja internet ni untuk bersosial tp yg utama ialah mendapatkan maklumat secepat mungkin..

BUKU..
susah sikit nak dapatkan maklumat dengan cepat kan??
belek sehelai demi sehelai...
so..dunia dah maju..
dunia tanpa sempadan
semua dihujung jari anda..
wah!!FANTASTIC..

tapi semakin maju,semakin banyak risiko yang perlu dihadapadi...
kita sebagai pengguna internet yang bijak perlu ada skill dan kemahiran untuk melindungi privacy & maklumat peribadi kita..
jangan mudah mendedahkan maklumat anda sesuka hati..

INGAT SEBELUM KENA...

INTERNET UMPAMA PISAU SERBAGUNA..

EVERYTHING WE WANT WE CAN GET..
SO.,IT UP TO US TO CHOOSE THE RIGHT THING...:)

Terima kasih kerajaan kerana menyediakan program ni dan tak lupa pada TRAINER saya yang memberi tunjuk ajar selama 2 hari dan menghabiskan 8 modul dan menjalani exam dengan jaya nya....:D

No comments: