There was an error in this gadget

Thursday, 14 February 2013

Don't judge a book by it's cover


Assalamualaikum...

Entry hari ini mengenai pepatah english."don't judge a book by its cover"
kita kena betul-betul akui bahawa boleh pakai lah pepatah ni.

masa cik ani pergi kursus KPP baru-baru ni,cik ani ada terperasan seorang akak yang stylish gler lah..
tak sempat nak bergambar..
Fuh!!nampak macam sombong dan bajet bagus je..

Jahat nye mulut,,huhu...
nampak macam peramah tapi macam nak semua orang dengar jer celoteh dia..
cik ani tak layan lah sebab masa tu ramai org lagi pastu dia pown ada kawan ..:)
kalau terpandang,,senyum je kat dia..hehe..senyum tak perlu kata apa-apa..

habis kursus KPP 5 Jam..yehh!!pulang ke rumah..

akak tu terus je hilang dalam fikiran...:)

lepas cik ani lulus statik dengan cemerlang la konon..cik ani terus ambik kelas amali kereta 6 jam...
3 jam teori,3 jam amali..

masa dengan ceramah..pandang2 belakang,,aik,,macam kenal..akak tu lagi..heeeh..ada jodoh rupanya..
petang masa nak cop jari tu,dia introduce la diri dia..abis study lah rupa nya...
LIMKOKWING UNIVERSITY..ambik mass comm..lah,,patut lah peramah semacam....:)
student mass com rupenya..
wah..menarik lah akak ni..
nak balik tu dia mintak lah bb pin and no telefon..disebabkan nak rushing,,aku ambik no dia tanpa di save lah...


Kursus amali moto seterusnya,alhamdulillah jumpe dia lagi..:)
terus ambik balik no fon and ambik terus bb pin..
akak ni memang berknowledge la..suke bercakap dengan dia..macam2 cik ani baru tahu daripada dia..
banyak jugak tips pakai phone blackberry ni dia kongsi..alhamdulillah,,makin seronok penggunaan bb ku..no limited user...huhu
Thanks akak..

pesanan daripada akak tu..
dalam hidup...":be mature,just follow the flow"..

thanks a lot akak  yang comel..
sekarang dia berkerja di  bank BSN putrajaya...

WISH YOU BEST OF LUCK...

betul lah kan...:)
don't judge a book by its cover..:)


No comments: