There was an error in this gadget

Friday, 26 July 2013

cara tersendiri

Assalamualaikum dan salam sejahtera. :)

entri kali ni cik ani nak share excited dan terharu serta perasaan yang tak dapat dirungkaikan..
semalam cik ani on the way balik rumah.. :)
kalau on the way balik rumah,confirm tak akan tidur dalam bas sebabnya rasa ketidaksabaraan tu membuak-buak..
lepas beli tiket..cik ani rushing naik bas dan duduk dengan tenang. . .
tetiba tanya mana tempat duduk. . bukan tanya cik ani tapi tanya orang depan.aik,tak boleh cari sendiri..
orang yang dia tanya tu cakap seat 28..oh,!sebelah cik ani lah..cik ani pun usya lah. . .
lelaki lah duduk sebelah cik ani..
dia duduk macam tak selesa. . tak bersandar pun kat kerusi.dan dia selalu dengan handset dia. .
message je.tapi yang unik nye..untuk dia reply,dia akan dengar dulu arahan handphone tu. then,dia reply pun cepat je. . huhu
cik ani terharu dengan dia..dia nak call orang pun..dengar dulu no tu . .
handset biasa je,.tapi boleh setting macam tu..cik ani tak pernah tahu ada jugak handset yang akan bacakan message untuk kita :)
dia adalah seorang yang buta. .
#cik ani terharu dengan cara dia berkomunikasi,semua orang ada cara sendiri :D
bersyukur sangat sebab Allah memberi kurniaan mata ini.. . .
moga Allah berkati jalan hidupnya. . . .
   

2 comments:

NABILAH HAFIZUL said...

MashaAllah interesting story :)

leogurl94 said...

Nice entry . :) Dia tidak menjadikan kecacatan sebagai penghalang untuk berkomunikasi :)