There was an error in this gadget

Thursday, 25 July 2013

Red Tied

Assalamualaikum ..
apa khabar semua pembaca :)
terima kasih sangat yang masih sudi menjenguk blog yang tak seberapa ni..
kat sini je lah cik ani boleh kongsi apa-apa..
alhamdulillah kalau masih ada yang sudi membaca buah fikiran dan coretan ini..
tajuk kali ni ialah RED TIED
ha!! apa pulak kan..
sebenarnya cik ani pun baru tahu red tied ni lepas cik ada berkawan dengan orang sabah..huhu
dia kata..kat sabah,ada satu fenomena yang ada ketika tak boleh makan  ikan dan dalam istilah lain tak boleh makan makanan laut..maknanya ikan kat sabah mahal bebanding ikan kat semenanjung sebabnya limited kan...
fenomena ni terjadi apabila,,hidupan dalam laut ni ada yang akan mengeluarkan asid ataupun toksid yang menyebabkan ikan turut terkena asid tersebut...
nak tahu pengalaman orang sabah..jenguk blog ni..hehehe

http://shumie-dz.blogspot.com/2013/02/red-tide-laut-merah.html

No comments: