There was an error in this gadget

Thursday, 18 July 2013

suka adalah sesuatu yang subjektif

Assalamualaikum dan salam sejahtera semua :))
terima kasih kepada pembaca yang masih menjenguk dan meluangkan sedikit masa untuk mentelaah idea cik ani yang semakin lama,makin hambar

entry hari ni cik ani nak tulis tentang "suka adalah sesuatu yang subjekti"
aduh!!apa pulak tajuk ni..actually tajuk ni cik ani terlintas nak tulis disebabkan seorang classmate cik ani yang meluahkan perkataan ini.
dia suka seorang daripada kelas cik ani walaupun dia dah ada crush..
hahaha...cik ani tanya,kenapa?
he said, aini!suka adalah sesuatu yang subjektif...
kita boleh nak suka sape je,apa-apa je . . . faham tak??
so,cik ani terkedu dan terfikir sejenak..
semua manusia sukakan sesuatu yang indah kan,,and he said again.. tak salah kalau kita nak suka ramai orang dalam satu masa tapi salah kalau kita sayang atau cinta ramai orang dalam satu masa kan..
nampak disitu,dia masih tak setia..hahaha
cik ani saje je tulis tajuk ni..
moga mendapat comment yang positif dan masing-masing ada pandangan tersendiri..
maaf andai coretan ini tidak ada ilmiah... :)

cik ani tidak sempurna :)
salam Ramadhan
suka adalah subjektif yang tak dapat dijelaskan


3 comments:

fatin aziz said...

haha..ade2 je lah..boleh suka tapi jgn partner tau..hehe

ieta said...

betul tu. suka adalah satu yg sgt2 subjektif tak dpt dinilai dan diukur. begitu juga dgn adil dlm menyayangi bg insan yg berpoligami. mentang2la dh buat isu poligami... nk bgtau kat sini pula ya? haha

Qurratuaini_SNQ said...

hahaha..kat sini bukan nak cakap pasal isu poligami..hahaha