There was an error in this gadget

Saturday, 31 August 2013

Assalamualaikum . . . .
meh tengok lukisan ni  . . . 
lukisan yang penuh makna  . . lihat dan hayatilah . .hehe
semoga kemerdekaan yang dikecapi akan terus kekal dan negara kita akan terus maju dan membangun. . 

MERDEKA!MERDEKA!MERDEKA!



The life we enjoying now is built by blood and scarification

Thanks and we salute them

HAPPY BIRTHDAY !!

  Assalamualaikum. . .

entry ni sebenarnya untuk semalam. . hehe. .tapi hari ni baru cik ani ada mood nak update. .
cik ani ingatkan weekend ni tak nak balik rumah. .
tetiba hari jumaat lepas habis test h.e and math . .
alamak!!birthday abang aku . . *tepuk dahi*

lupa sangat . . sebab malam semalam,sibuk dengan festival kat KSJ dan sibuk masuk acara tarik tali . .hehe. jadi cik ani lupa kan niat nak pergi dataran merdeka hari ni. . dan balik.. nak cover la konon birthday abang terlupa. . huhu . . *baik tak*??hahaha . .

apa-apa pun . .sanah helwah abang mie. . love you so much bro . .
>semoga cepat dapat jodoh . .
>bahagia dunia akhirat . .
>dapat capai apa yang dihajati . .
>menjadi anak yang soleh. . .berbakti pada kedua orang tua. .

my beloved brother . .
May Allah always bless you  :D


Thursday, 29 August 2013

Assalamualaikum . .

balik je, , ,terus update new entry ni . .pergh!! .. memang terasa lah weh . .
asyik kita je kena faham perasaan dia. .
sangat penat senyum tapi hati membengkak. . but i try to take everything is positive. . :D

perasaan kita bila berkawan dengan budak cantik + cun + comel . . .??boleh jawab . . .nampak macam jeles kan statement ni??haha .. .jawab lah wahai pembaca sekalian. .hehe.bukan jeles tapi rasa sedar diri disini. . confirm menjadi perhatian semua orang. .
that's why lah orang cakap . .pipit sama pipit,enggang sama enggang. .
awak selalu jadi tarikan orang lain..saya malu berkawan dengan awak. .bila ada orang tegur awak. . saya rasa saya tersisih dan terpinggir. . huhu. . :(
kalau saya jalan sorang pulak,semua akan tanya..mana awak??huhu. . .

kalau seseorang tu rapat dengan saya pun,semua sebab nak suruh saya adjust awak. . saya tak terasa cuma sedih. . tapi saya amat bersyukur dengan anugerah yang Allah berikan pada saya . .

#rasa tak sepaptutnya cik ani coretkan disini. .  BUT .. . . 

entry merepek dimalam hari . . 
Allah sentiasa bersama kita. . 
hakikatnya,semua manusia suka semua yang indah-indah berlaka. . 

apa ni??

sayacubauntukjauhdariawak. . sebab saya malu :p

saya tak cantik macam awak . .
Alhamdulillah saya sempurna fizikal . . :D



Assalamualaikum . .

ada orang cakap macam ni kat cik ani. . 
Yes!i'am a good listener .
perasaan kan statement tu .. tapi cik ani rasa cik ani boleh jadi good listener, .bukan boleh !memang dah jadi pun. .tapi untuk orang yang sudi menceritakan. .tak de lah menyibuk nak ambik tahu. . 
cik ani hanya perlu kepada orang yang memerlukan cik ani. . 
statement ni pun nampak sangat selfish kan tapi ni lah hakikat . .bukan apa,kalau kita yang beria tanya , ,

Eh,kenapa awak menangis ni.? . 
cerita lah kat saya, , 
kalau ada apa-apa saya boleh dengar

nampak disitu sangat busy body. . 

cik ani just said. ."kalau sudi,cerita lah"
"jangan terlalu sedih akan sesuatu perkara . take it something positive"

keselesaan seseorang untuk bercerita dan percaya pada kita adalah hak masing-masing. .mungkin cik ani hanya mampu mendengar dan sekadar mendengar. .masalah anda tak bisa dihapuskan. .tetapi sekuranmg-kurang nya meredakan. . CIK ANI RASA SANGAT TERHARU APABILA ORANG NAK BERCERITA KISAH DIA. . DAN RASA SANGAT DIPERCAYAI DAN DIHARGAI. . 

tetapi the best lah kalau bercerita dan menangis kepada Allah,kerana Allah lebih memahami dan sekaligus akan merasakan lebih tenang dan insyaAllah kesedihan atau masalah akan Allah hilangkan. . 
bergembira wahai hati dan sentiasa lah mendekatkan diri pada Allah

#pesanan pada diri cik ani yang serba kekurangan ini :D

Hargai lah perasaan ^_^

Assalamualaikum . .

balik kelas,lepas solat. . tetiba ada orang ketuk pintu. .

"aini,sedih sangat"

kenapa ni???-cik ani tanya. .

"dia dah tak macam dulu"  . .

okay . . dah dapat agak apa yang berlaku. .
dengar je lah apa yang berlaku. . memang sedih sebagai seorang wanita yang ingin dihargai. .
eh,wanita,perempuan,sekalian. . jangan tipu lah kalau kata anda tak nak dihargai . . perempuan mudah menangis taw bila isu ni. .

masa mula-mula kita kenal dia,bukan main lagi. . nak jaga lah,nak jadi bff lah, , dan sehingga kan perempuan tu rasa sangat bermakna dan you make my life meaningful. . 
tapi bila dah kenal orang lain. . kita dilupakan begitu sahaja. . kita pulak macam terhegeh-hegeh nak perhatian dia. .
amboi!!ingat hati perempuan tak mudah tersentuh ke dengan kecaringan anda tu. .

ini nasihat cik ani untuk sahabat cik ani yang menangis tu .. .

tengok!belum ada apa-apa lagi dah macam tu. .okay lupa kan sahaja, , ego tu up sikit. . biar dia tahu,ingat kita nak sangat kat dia. . tak pandai hargai langsung. . lagi pun,jangan rasa kuat kerana seseorang tapi kuatlah kerana Allah ada untuk kita...jangan bersedih hati wahai sahabat. . 

jangan sedih kalau orang tak hargai kita,
tapi sedih lah bila diri tak berharga lagi . . 

#bersahabat lah dengan orang yang sudi bersahabat dengan kita. . menerima lah sahabat dengan seadanya. . bersahabat lah kerana Allah. .
jika persahabatan ini membawa kemurkaan Allah ,maka jauhkan lah. . .

~entry petang cik ani . .entry ini di tuju khas kepada lelaki yang pandai menyentuh hati wanita,tapi,biarkan wanita itu rasa tak dihargai lepas tu. . apakah ini?

jangan menangis kerana seseorang yang tak pandai menghargai. . 

Tuesday, 27 August 2013

Merdeka !!!

Assalamualaikum . . .

apa khabar. . moga baik-baik sahaja dan berada dalam rahmat Allah :D

Wahhhh!!dah 28.8 . . hari ni..cepat nye masa berlalu. 3 hari lagi kita akan sambut hari kemerdekaan ke 56 negara kita. . excited pulak ^_^. .
first time merdeka cik ani sambut kat KL..cik ani berhajat nak ke Dataran Merdeka nanti. . harap Allah izinkan lah niat di hati ini. .
sebenarnya,cik ani update entry mengenai ni sebab ni first year yang dah tak bergelarbudak sekolah. . kalau kat sekolah dulu. .memang tengah sibuk lah nak buat persiapan hari kemerdekaan mengikut rumah sukan masing-masing. . buat baju,bena, . .macam-macam. . paling best bila involve dalam persembahan malam ambang kemerdekaan. .
hehe. . memang rasa la kemerdekaan . . lagi satu sebab cik ani update entry ni sebab terfikir tadi. . apa maksud kemerdekaan sebenar. . apa yang dapat cik ani simpulkan. .mengikut pendapat cik ani semata-mata lah ,kemerdekaan adalah kebebasan untuk kita hidup di negara kita sendiri tanpa dijajah oleh orang asing . . .tapi ingat kebebasan yang kita perolehi tidak wajar jika kita salah erti kan. . huhu. .
terutamanya anak muda sekarang. . bila kata bebas,semua benda boleh buat tanpa memikirkan natijah yang akan menimpa diri mereka. . kita juga perlu ingat. . kita jangan sekadar mendapat kemerdekaan fizikal..tetapi kemerdekaan dari segi pemikiran juga perlu kita hayati agar pemikiran kita tidak  dijajah oleh orang asing terutamanya Barat . . hakikatnya,mereka tidak melakukan penjajahan secara fizikal. . tetapi hari demi hari,mereka kian menjajah pemikiran anak muda terutamanya sekarang . .

#itu sahaja hari entry untuk hari ini. . .


tekan sini kalau nak tengok sketsa kemerdekaan batch cik ani tahuin lepas!(pantang Melayu berundur)

Sunday, 25 August 2013

"Segmen Giveaway fizizaidi With Blogger Awesome!"

Assalamualaikum


Selamat bersegmen korang yang sudi menyertai segmen GA yang tidak seberapa ini dan kepada stalker O< jemput join GA ini juga^^..jangan segan-segan..kita berkenal kenalan selain dapat mengikat ukwah sesama blogger.. pepatah ada berbunyi tak kenal maka tak cinta.

Segmen ini available on a month dan fizi mencari pemenang bagi 4 katagori hadiah iaitu 3 helai Jersey dengan tempekkan nama korang pada Jersey..tempek pun bolee, peluang untuk memiliki Simcard TuneTalk yang bernilai Rm35 , 2+ pemenang Top-up untuk hubungan telekomunikasi yang lebih lama dengan orang tersayang dan 2 pemenang bertuah bakal di review oleh BLOG AKU PENGHIBUR tak minat ke blog di review oleh blogger terkenal lagi mesra? rugi woo tak join

   Hanya 5 langkah mudah diperlukan :
  1. Follow blog FIZIZAIDI KARYAKU, AKU PENGHIBUR, BLOG MADAH CINTA &amp; PHEONIXCHARLOTTE  Add To Circle Google+ FIZIZAIDI, AKU PENGHIBUR &amp; BLOG MADAH CINTA.
  2. klik iklan penaja di > sini sini sini sini sini sini Termasuk iklan nuffnang pada blog PHEONIXCHARLOTTE tunggu sampai habis loding ye kekawan.
  3. Buat entri bertajuk "Segmen Giveaway fizizaidi With Blogger Awesome!"
  4. Copy coding yang telah disediakan dan paste kan ke dalam ruangan HTML dan Publish entri.
  5. Tinggalkan URL entri anda ke dalam ruangan komen entri ini.
Segmen ini akan tamat pada 19/09/2013 |12:00 malam dan pemilihan pemenang bakal di dipilih oleh Brother Random.org sendiri dan Senarai pemenang akan diberitahu pada 22/09/2013
Apa tunggu lagi, jom meriahkan segmen ini^^

PERSAHABATAN BARU

Assalamualaikum. . . 

Pergh !!lama tak update blog pasal diri sendiri . . kekok pulak rasanya..huhu
tengok sikit tajuk tu "persahabatan baru" . . 
kenapa tetiba pulak kan update blog pasal persahabatan..macam cik ani sorang pulak yang bersahabat..orang lain pun bersahabat jugak kan. . >_<
Dimana  kita hidup,menimba ilmu,disitu lah kita kena berkomunikasi dan berinteraksi dengan orang lain kan supaya kita akan rasa hidup kita tidak keseorangan. . haha . .betul kan??
baik lah . .straight to the point. . cik ani sekarang belajar kat UTM kl. .
 corse Geomatic engineering (ukur tanah) . . dalam corse ni,cik ani dapat ramai kawan yang secara kesimpulannya cik ani akan hidup dan berinteraksi dengan diorang selama tiga tahun. . for sure lah cik ani kena adapt dengan diorang semua kan. . by hook or by crook. . hehe. . .almost 3 month bersama diorang. . wah!!awesome..masing-masing ada kriteria dan cara masing-masing dan cik ani boleh adapt dengan semua orang walaupun kadang-kadang ada ketidakselesaan. . hehe. .biasa lah tu..manusia kan. . 

:>tu je kowt coretan cik ani dalam entry ni. . meh!kita tengok gambar pulak. . huhu . . 



waktu ni,hari last Megat(berbaju hijau) bersama kami
Megat lepas daripada dua bulan,dia decide untuk ke ALAM
waktu beraya rumah Min. . tak semua girls yang pergi. . 
Dinner kat warung. .(ope)

iftar jamaie bersama senior ddpl,dewan besar utm kl

iftar jamaie. . girls ddpl. .2 orang laki tak ada . . hehe


jamuan raya dan ramah mesra bersama Dekan. .
yang ni je ddpl yang pergi . .yang lain struggle sangat untuk quiz. . hehe




player badminton untuk Geo. . hehe
festival ksj  . 
kami sedia beraksi. . hehe .
 . . cik ani rasa setakat ni,gambar-gambar yang dalam ni memang sikit je. . maaf sangat . .sekadar coretan hidup cik ani disini. . huhuhu. . 
#gambar ni random sahaja ..classmate cik ani 36 orang. .agak mustahil untuk upload semua dalam ni. .
semoga persahabatan kami semua diberkati oleh Allah. . dan semoga antara kami erat tautan hati nya dan saling berkasih sayang kerana Allah . 


~sekian sahaja daripada cik ani . . :3

Friday, 23 August 2013

MEGA GIVEAWAY BY DJH & AHKAK GOJESS



Assalamualaikum dan salam sejahtera. Angah dan Ahkak Gojess kali ni telah bekerjasama untuk membuat MEGA GA.Kenapa mega ga?? Sebab hadiah yg sangat2 best!! :D





GIVEAWAY ni akan berjalan selama 2 minggu sahaja!! :D

Syarat-Syarat Menyertai GIVEAWAY ini ialah:

  1. FOLLOW Blog penganjur AHKAKGOJES & DJHAdd To Circle Google +Mohamad Khairil  dan Like DiariJejakaHangat.
  2. Wajib LIKE.FOLLOW blog sponsor2 berikut.
  3. Buat entri bertajuk MEGA GIVEAWAY BY DJH & AHKAK GOJESS
  4. Copy coding yang telah disediakan dan paste kan ke dalam ruangan HTML dan Publish entri.Tinggalkan URL entri anda ke dalam ruangan komen entri ini. *WAJIB
  5. Pemenang akan ditentukan melalui cabutan bertuah secara manual

BLOG PENGANJUR*WAJIB
 |AHKAKGOJES | DJH |

BLOG SPONSOR*WAJIB

 Add To Circle Google Kathy Rbain

LIKE FANPAGE SPONSOR*WAJIB


FOLLOW TWITTER *WAJIB

SILA KLIK UTK LIHAT HADIAH

SENARAI PESERTA
Harap korang support GA Angah dengan Ahkak Gojes ni :D

Assalamualaikum .. .

kenapa manusia ingin dihargai ??
sedihkan bila tak dihargai?. . rasa sangat rendah diri kan bila tak dihargai?. .
sampai rasa,malas dah lah buat,sikit pun tak dihargai . .
cik ani pun macam tu. . bukan lah nak dihargai sangat sampai kena buat hadiah ke apa ke nak tunjukkan penghargaan tu. .
tapi cukup lah sekadar lah TERIMA KASIH 
tak nak pun orang buat macam ni kat cik ani. . hehehe
terima kasih daun keladi pun dah cukup sangat lah. . baru lah ada budi bahasa nama nye. . kalau tak suka dengan hasil daripada usaha orang lain pun,pandai-pandai ambil hati sikit. ."good try" . . "cuba lagi lain kali"
"dah menarik ni cuma kurang sesuai dalam sesetengah aspek"

semua boleh diterima lah kalau ayat penuh dengan berbudi bahasa. .bukan nye,"tak sesuai langsung" ,"apa awak buat ni,mengarut" "teruk lah" 

 walaupun kita kurang suka sesuatu, ,hargai lah sesuatu seadanya. .bukan meremehkan dan memandang rendah. . 

jangan menangis bila tak dihargai,tapi tangisi lah diri bila tak berharga lagi
#coretan dari cik ani ,seorang insan yang tak lepas dari dosa :D
 



Thursday, 22 August 2013

Assalamualaikum semua. . :)
salam jumaat. .

pernah dengar tak statement "duit bukan segala-galanya,tapi segala-galanya perlu duit"

setuju tak dengan statement ni?sila jawab dan berikan pendapat anda sekalian -_-
bagi cik ani statement tu ada betul nye jugak..

bila ada duit,makanan boleh kita beli. .
tapi belum tentu selera makan kita boleh beli

bila ada duit,ubat bertimbun kita dapat beli,
tapi belum tentu kesembuhan dapat kita kecapi dan beli

bila kita ada duit,tilam tebal dan empuk dapat kita beli,
tapi belum tentu nyenyak nya tidur dapat kita nikmati dengan membelinya. . .

bila ada duit,rumah besar kita dapat beli,
 tapi belum tentu kebahagian keluarga dapat kita beli dengan duit.

bila ada duit,seseorang perempuan dapat dinikahi..
tapi adakah cintanya dapat dibeli. . .

so,setuju tak dengan coretan cik ani yang mengatakan bahawa
"duit bukan segala-galanya,tapi segala-galanya perlu duit"

hehehe. .short entry dari cik ani untuk hari  ni. . .
 #jumpa lagi :D


SEGMEN 

Salam Ukhuwah dari Blogger MadrasahKehidupan.com


Monday, 19 August 2013


Assalamualaikum. . 
hari ni cik ani nak update entry mengenai simbol yang kini digunakan di laman sosial.
corse cik ani ramai yang tanya,apa maksud tu,diorang sebelum tukar,nak make sure tu bukan sekadar ikutan tetapi faham apa maksud disebalik senua ni.


cik ani google,berfacebook and cik ani jumpa penjelasan dan penerangan nya. . . 



Mungkin ada di antara kita yang masih tertanya-tanya kenapa ramai pengguna media sosial mula menukar avatar simbol 4 jari seperti di atas dan mula menggunakan hashtag ‪#‎R4BIA‬? Apakebenda R4BIA tu?


1. Dalam bahasa Arab, Rabi'ah/arba'ah bermaksud Empat. Rab'ah (angka 4) dijadikan sebagai simbol keteguhan, kekuatan, perlawanan dan persatuan untuk seluruh dunia yang mencintai kebebasan.

2. Simbol 4 jari sebagai simbol untuk mengenang markas demonstran Pro Mursi di Rabi'ah yang telah dihancurkan oleh tentera junta. Simbol 4 jari untuk menunjuk ikon Rabi'ah. 

3. Simbol 4 jari ini telah dilancarkan oleh Perdana Menteri Turki, Recep Tayip Erdogan mulai Sabtu semalam (17 Ogos 2013) setelah mengecam keras pembantaian yang dilakukan tentera junta Mesir yang terjadi pada hari Jumat dan Sabtu di Ramses Square dan Masjid Fatih yang dikepung tentera junta.


4. Tujuan avatar simbol #R4BIA dipakai oleh penyokong Morsi di media sosial seperti facebook dan twitter sebagai bentuk solidariti dan kepedulian terhadap apa yang berlaku di Mesir. Selain menimbulkan kesedaran orang ramai supaya lebih cakna mengenai krisis di Mesir sekarang ini.



 Perdana Menteri Turki, Recep Tayip Erdogan




Berikut antara isi pidato Erdogan dihadapan demnstran pro Mursi di Turki

1. Mereka yang menggulingkan pemerintah sah di Mesir & telah mengabaikan suara rakyat, kini mulai membantai rakyat mereka sendiri.

2. Ribuan warga Mesir berjalan menuju syahid berhadapan dengan tank para pelaku kudeta militer.

3. Anda dapat melihat di kaca tv secara live, seorang rakyat Mesir berdiri di depan tank, tanpa ada batu di tangannya. Tapi dia tetap ditembak.

4. Tidak ada yang membantu pemerintah Mesir saat Morsi berkuasa selama setahun. Baik Barat mahupun negara Teluk Arab.

5. Kini. $16 billion bantuan dikirim segera oleh negara-negara Teluk Arab bagi pemerintah kudeta. Kenapa semunafik itu? Sampai bila?

6. Mereka (negara-negara Teluk Arab) yang mengirim bantuan $ 16 billion kepada pemerintah kudeta di Mesir adalah sekutu kudeta.

7. Jumlah para syuhada yang dibantai kelmarin & hari ini (di Ramses Square) sudah 600 jiwa. Mereka menembak di tempat ibadah selama berminggu-minggu.

8. Mereka membunuh 53 saudara Mesir kami saat mereka melakukan solat subuh. Muslim apakah ini?

9. Mereka tanpa belas kasihan membunuh kanak-kanak, perempuan, dan membakar hospital.

10. Saya mengutuk semua serangan (tentera) terhadap masjid dan gereja.

11. Muslim Brotherhood is protecting churches. But those "well-known Gezi media" (Western media) say 30 churches were burned.

12. They also burned our mosques in Syria and Egypt. Bashar or Sisi, they have no difference.

13. Kekejaman di Mesir mungkin juga dilakukan di negara lain, mungkin "mereka" inginkan kekacauan di Turki juga.

14. Sebab mereka tak ingin Turki digdaya di kawasan ini. Saudara-saudaraku, kita akan gagalkan semua rencana itu dengan kesabaran.

15. Mari do'akan Syria & Mesir. 100000 rakyat Syria juga telah dibunuh kejam pemerintah diktator mereka.
sumber: Mesir kini

#moga entry cik ani kali ini memberi kesedaran lagi kepada semua umat islam..mari lah kita sama-sama mendoakan kesejahteraan mereka semua..berjuanglah demi keadilan .:D

sekadar perkongsian daripada cik ani :)

Thursday, 15 August 2013

"GIVEAWAY WELCOME TO MY BLOG by AWLA MUKHLISAH BEAUTY SHOP "


اَللَّهُمَّ صَلِّ وَسَلِّمْ عَلَى سَيِّدِنَا مُحَمَّدٍ


Assalamualaykum wbt :)
Syukur Alhamdulillah. Ini ada Giveaway Pertama by 
Awla Mukhlisah Beauty Shop :)
haa, Jom join ramai2 :) 
Semoga mendapat sambutan! :)
Syarat yang sangat simple dengan Hadiah yang LUMAYAN ! :)






                   SYARAT-SYARAT WAJIB tetapi sangat SIMPLE :

1. - Warganegara Malaysia yang mempunyai alamat tetap di Malaysia.

2. - Mempunyai Blog sendiri

3. - Wajib Follow blog Awla (kalau dah follow tu teruskan follow Awla ya :)

4.     - Wajib LIKE Page " Awla Mukhlisah Beauty Shop "

5.     - Wajib Follow twitter Awla bagi yang ada Twitter : " https://twitter.com/AwlaMukhlisah "

6.     - Copy banner kat atas dan letakkan dalam entri.

7.     - Buat Entri bertajuk "GIVEAWAY  WELCOME TO MY BLOG BY AWLA MUKHLISAH BEAUTY SHOP "

8.     - Letakkan link entri segmen di ruangan komen di entri GIVEAWAY ini sahaja. 'pastikan WORD VERIFICATION takde ye'


ANTARA HADIAH LUMAYAN UNTUK PARA PEMENANG ! 

  yang paling HOT.. "


# Pemenang akan dipilih melalui perkhimatan RANDOM.ORG 

melalui Awla Mukhlisah Beauty Shop sendiri :)


P/S : Kalau nak dapatkan hadiah yang lumayan ini, kena rajin2 la share ya.
 In Sha Allah akan ada peluang nanti ! ;)
 All The Best ya ! :)



Regards Luv,
Awla Mukhlisah Beauty Shop :)
Assalamualaikum..
Hari ni cik ani dengan penuh semangat meng-update entry ni..sharing is caring kan. . .
sebelim tu,cik ani rasa bertuah sangat sebab dapat lecturer yang rupa-rupa sangat disegani..memang cik ani rasa beruntung..satu dalam seribu susah nak cari lecturer macam ni..Beliau selalu membentangkan isu berkaitan dengan kemanusian..bagi anak muda terutamanya,mungkin isu ini dipandang tiada mata..tapi sedarkah kita isu ummah dan kemanusian ini lah menjadi degupan jantung sesebuah masyarakat dan negara terutamanya negara islam.. . .

Lecturer cik Ani . .

ni cik ani baru habis kelas beliau,(hubungan etnik)
baiklah,tanpa melengahkan masa berceloteh,cik ani teruskan dengan perkongsian yang telah cik ani dengari daripada beliau..pergh!!memang cik ani respect ar beliau,sangat mengkaji sesuatu dan setiap kata-kata beliau adalah berdasarkan fakta bukan auta.bukan hypotesis tapi thesis. .
Hari ni beliau membentangkan suasana mesir yang kian genting,,saban hari ramai umat islam yang mati dengan penuh kedaifan akibat ditembak dan dibom tanpa perikemanusiaan oleh tentera mesir..tapi mereka tetap teguh menjalankan demonstrasi.Ini adalah daripada semangat yang ditiupkan oleh Ikhwan Muslimun. .hah!
apa ikhwan muslimun tu..ni lah yang beliau bentangkan dan kupaskan tadi dalam kelas..
sejarah ikhwan Muslimum.,ini diasaskan oleh siapa??Imam Hassan Al-Banna..Imam Hassan Al-Banna ini menggunakan konsep memerangi mereka dengan kasih sayang.Buat pengetahuan semua,Imam Hassan Al-Banna ini hidup dalam kerosakan masyarakat yang sangat teruk..Tapi beliau bangkit dengan semangat untuk memulihkan semula umat islam dimesir.waktu tu Imam Hassan Al-Banna berada pada zaman pemerintahan Raja Farouq.oleh kerana,rakyat mesir semakin hari semakin sedar akan betapa perlunya mereka kembali kepada ajaran islam.pengikut ikhwan Muslimun mulai ramai,Imam Hassan Al-banna bertindak sendirian untuk memulihkan kejahilan ummah,kelesuan Ulama dan kealpaan anak muda di Mesir pada masa itu.Apabila usahanya membuahkan hasil,Raja Farouq menyedari bahawa Imam Hassan Al-Banna ini menjadi satu ancaman kepada dia untuk memerintah mesir memandangkan pengikut ikhwan muslimin mulai ramai.cik Ani teruskan dengan tindakan Raja Farouq yang teramat kejam yang tak mempunyai hati perut membunuh Hassan Al-Banna yang dikira mulia disisi Allah.Raja Farouq mengarahkan anjing-anjing nya(tentera-tentera) beratur depan liff sambil menunggu imam  Hassan Al Banna keluar daripada lif.semua tenteranya akan menembak Imam hassan Al Banna sehingga peluru mereka habis.bayangkan lah!orang yang mulia sedemikian rupa dipelakukan seperti itu,begitu kejam nya!!!!!Jenazah beliau yang hancur lebur ditembak dicampakkan dihadapan rumah Imam Hassan Al Banna.semua orang tidak boleh membantu menyelenggarakan dan menguruskan jenazah.melainkan dua orang iaitu isterinya yang sarat mengandung dan bapanya yang sudah berusia 70 tahun,bayangkan apalah kudrat mereka yang ada melainkan pengharapan kepada Allah semata-mata..Bayangkan lah wahai sahabat.dengan cucuran air mata yang dibasahi mereka mengureuskan jenazah tersebut,sesiapa yang membantu akan ditangkap dan ditembak mati oleh tenyera Raja Farouq. . .tetapi roh semangat yang ditiupkan dalam ikhwan muslimin terus marak,malah Ikhwan Muslimin mendapat keberkatan Allah kerana Ikhwan Muslimin telah tersebar ke seluruh Dunia dan mereka mendapat pengikut yang ramai. .
Allah sentiasa membantu hammbanya

#ni sahaja perkongsian cik ani..harap semua dapat manfaat daripada coretan yang terlebih short word ni..hehe
maaf andai coretan ini tidak disukai dan disenangi. .
Mohon agar semua sedar masalah ummah yang kian meruncing kini..Marilah kita bangkit daripada kealpaan ini..  ...

Wednesday, 14 August 2013

SEGMEN BLOGWALKING RAYA BY DJH




Assalamualaikum dan salam sejahtera.Hari ni angah nak lancarkan SEGMEN baru! Yang mana segmen ni dibuat untuk meraikan HARI RAYA AIDILFITRI.So apa lagi tunggu?? Jom sama2 memeriahkan segmen DJH ni!!


  1. FOLLOW Blog DJH, Add To Circle Google +Mohamad Khairil dan Like DiariJejakaHangat.
  2. Buat entri bertajuk SEGMEN BLOGWALKING RAYA BY DJH.
  3. Copy coding yang telah disediakan dan paste kan ke dalam ruangan HTML dan Publish entri.Tinggalkan URL entri anda ke dalam ruangan komen entri ini. * WAJIB
  4. Pemenang akan ditentukan melalui cabutan bertuah secara manual.
  5. Peserta mesti saling2 blogwalking dan follow mengfollow!! :D


LIKE FANPAGE DJH!!


Senarai Hadiah!!

3 x RM5 TOPUP

10 REVIEW BLOG.


Harapannya supaya ramai yg akan join,so angah harap korang jugak boleh promote2 selalu la oke :D,selain tu,angah jugak korang boleh support angah...nanti kalau korang buat Segmen/Giveaway,angah pulak support korang!! :D