There was an error in this gadget

Thursday, 29 August 2013

Assalamualaikum . .

ada orang cakap macam ni kat cik ani. . 
Yes!i'am a good listener .
perasaan kan statement tu .. tapi cik ani rasa cik ani boleh jadi good listener, .bukan boleh !memang dah jadi pun. .tapi untuk orang yang sudi menceritakan. .tak de lah menyibuk nak ambik tahu. . 
cik ani hanya perlu kepada orang yang memerlukan cik ani. . 
statement ni pun nampak sangat selfish kan tapi ni lah hakikat . .bukan apa,kalau kita yang beria tanya , ,

Eh,kenapa awak menangis ni.? . 
cerita lah kat saya, , 
kalau ada apa-apa saya boleh dengar

nampak disitu sangat busy body. . 

cik ani just said. ."kalau sudi,cerita lah"
"jangan terlalu sedih akan sesuatu perkara . take it something positive"

keselesaan seseorang untuk bercerita dan percaya pada kita adalah hak masing-masing. .mungkin cik ani hanya mampu mendengar dan sekadar mendengar. .masalah anda tak bisa dihapuskan. .tetapi sekuranmg-kurang nya meredakan. . CIK ANI RASA SANGAT TERHARU APABILA ORANG NAK BERCERITA KISAH DIA. . DAN RASA SANGAT DIPERCAYAI DAN DIHARGAI. . 

tetapi the best lah kalau bercerita dan menangis kepada Allah,kerana Allah lebih memahami dan sekaligus akan merasakan lebih tenang dan insyaAllah kesedihan atau masalah akan Allah hilangkan. . 
bergembira wahai hati dan sentiasa lah mendekatkan diri pada Allah

#pesanan pada diri cik ani yang serba kekurangan ini :D

3 comments:

Kisah Si Dairy said...

biarlah ikhlas dalam mendengar apa jua yang diluahkan pada kita,ramai kawan disitu..salam kenal

Qurratuaini_SNQ said...

okay. . thanks for friendly advice . . salam ukhwah . .

blogger lelaki said...

tak ramai yg boleh jadi pendengar yg baik