There was an error in this gadget

Thursday, 29 August 2013

Hargai lah perasaan ^_^

Assalamualaikum . .

balik kelas,lepas solat. . tetiba ada orang ketuk pintu. .

"aini,sedih sangat"

kenapa ni???-cik ani tanya. .

"dia dah tak macam dulu"  . .

okay . . dah dapat agak apa yang berlaku. .
dengar je lah apa yang berlaku. . memang sedih sebagai seorang wanita yang ingin dihargai. .
eh,wanita,perempuan,sekalian. . jangan tipu lah kalau kata anda tak nak dihargai . . perempuan mudah menangis taw bila isu ni. .

masa mula-mula kita kenal dia,bukan main lagi. . nak jaga lah,nak jadi bff lah, , dan sehingga kan perempuan tu rasa sangat bermakna dan you make my life meaningful. . 
tapi bila dah kenal orang lain. . kita dilupakan begitu sahaja. . kita pulak macam terhegeh-hegeh nak perhatian dia. .
amboi!!ingat hati perempuan tak mudah tersentuh ke dengan kecaringan anda tu. .

ini nasihat cik ani untuk sahabat cik ani yang menangis tu .. .

tengok!belum ada apa-apa lagi dah macam tu. .okay lupa kan sahaja, , ego tu up sikit. . biar dia tahu,ingat kita nak sangat kat dia. . tak pandai hargai langsung. . lagi pun,jangan rasa kuat kerana seseorang tapi kuatlah kerana Allah ada untuk kita...jangan bersedih hati wahai sahabat. . 

jangan sedih kalau orang tak hargai kita,
tapi sedih lah bila diri tak berharga lagi . . 

#bersahabat lah dengan orang yang sudi bersahabat dengan kita. . menerima lah sahabat dengan seadanya. . bersahabat lah kerana Allah. .
jika persahabatan ini membawa kemurkaan Allah ,maka jauhkan lah. . .

~entry petang cik ani . .entry ini di tuju khas kepada lelaki yang pandai menyentuh hati wanita,tapi,biarkan wanita itu rasa tak dihargai lepas tu. . apakah ini?

jangan menangis kerana seseorang yang tak pandai menghargai. . 

1 comment:

blogger lelaki said...

sebab itu orang cakap hidup ini perlu menberi, dan barulah kita akan mendapat...kita kena hargai org disekeliling kita untuk diri kita juga dihargai