There was an error in this gadget

Saturday, 10 August 2013

smartphone la sangat

              
 apa khabar semua pembaca yang comel-comel..huhu
masih mood raya kan??
baca sikit tajuk tu lagi sekali..hehe
perkara ni berlaku waktu first day raya..hooo
cik ani rasa malu gileeerr dengan kejadian ni..huhu
masa raya pertama tu cik ani pergi masjid lah nak solat hari rayacdengan mok su cik ani..dalam kereta tu dia dah pesan suruh silent phone..cik ani okay je la kan takut mengganggu nanti waktu solat..
sampai je kat masjid,biasa lah kan kalau hari raya,kalau lewat sikit,solat kat luar masjid lah jawabnye..
pastu dah siap-siap sedia nak solat,terus lah solat hari raya ..lepas imam habis baca surah pendek,tiba-tiba ada sesuatu bunyi yang keluar daripada beg cik ani.."aik!aku rasa dah silent tadi"perasaan cuak tetiba datang..malu weyh!lepas tu,habis surah,rukuk,sujud,duduk antara dua sujud,sujud lagi sekali dan bangun balik untuk rakaat kedua,bunyi tu tak berhenti lagi..adoi!!malu sannggggaaattt...
"alarm rupenye..bayangkan lah..kalau alarm macam mana volume dia kan..ish2...perasaan yang tak dapat digambarkan waktu tu..dah la sebelah cik ani orang mana pun cik ani tak kenal,belakang lagi,depan lagi.
memang tak khusyuk ar solat hari raya tahun ni..spoil betullah!lepas je solat,cik ani terus ambik phone tu...dissmiss alarm tu..dan cik ani delete semua alarm yang cik ani set...dengan muka tak bersalah nye...buat tak tahu dan tak tahu apa yang berlaku..huhuhu.habis khutbah je,,bersalam-salaman  lah dengan mak cik-makcik "amboi aini!.lain kali tak payah bawak handset tu..ada lagi makcik,,"lain kali silent",ada lagi tu,"bukan awak sorang ada handset"..dush!disebabkan salah cik ani,cik ani tak melenting pun..senyum dan "mintak maaf la makcik,selamat hari raya"


aik!!rasa dah silent tadi!!
okay mak cik,salah saya 

No comments: