There was an error in this gadget

Monday, 16 September 2013

SEDIH

   Assalamualaikum . .

saya sedih, , saya sedih, , saya sedih , saya sedih ,
kenapa selalu sedih ni? ? macam-macam yang disedihkan . .benda remeh pun cik ani sedih . .
tak tahu lah kenapa ? apakah ini ujian Allah yang akan menguatkan cik ani. . ? ?
cik ani tak ada masalah pun dengan kawan. . tak ada masalah pun dengan pembelajaran . . dengan keluarga pun Alhamdulillah . .
tapi tetap sedih . . susah nak di explainkan. . apa yang disedihkan . .. hehehe. .

mungkin kah cik ani semakin jauh dari Allah?
mungkin kah ibadah wajib kian longgar,ibadah sunnat kian kurang? . . 
ketenangan yang dicari,semakin luntur?
nikmat yang dikecapi semakin tidak disyukuri?

cik ani sedih bila orang tak hargai kebaikan cik ani padahal cik ani patut sedar jangan bersedih tentang itu kerana Allah kan ada yang sentiasa menghargai kebaikan kita. .
cik ani sedih bila cik ani tak dapat buat sesuatu dengan baik padahal cik ani patut sedar,selepas usaha patut tawakal. . .
cik ani sedih bila kurang nya rezeki cik ani sedangkan cik ani sedar rezeki itu dari Allah,
cik ani sedih bila macam-macam berlaku tak mengikut perancangan cik ani padahal cik ani sedar bahawa perancangan Allah adalah yang terbaik . . .

Rabbi yassir wala tuassir. .

~muhasabah diri . .

*entri semakin lama,berkisah kan hati . . hehehe.. yang tak suka,mohon maaf . . . :)
I'm write what i think .. . . :D




 

2 comments:

nil pina said...

http://adindanilixious.blogspot.com/

Izzati Bahari said...

betul tu..kekadang hati kita gembira dgn apa yang kita lakukan seharian sehingga apabila kita sedih tanpa sebab cuba lah check hubungan kita dengan Allah thnks for the sharing ...blog yang berguna buat saya thnks sgt