There was an error in this gadget

Thursday, 17 October 2013

Assalamualaikum . .

Bila nak buat keputusan memang peningkan ..
keputusan yang akan memberi kesan kepada masa depan kita

aip!! .. jangan salah faham . .ini bukan  cik ani nak buat keputusan untuk menerima seseorang ke apa. . ni mengenai kehidupan cik ani 10 tahun akan datang . .
berdasarkan apa yang cik ani ada sekarang .. .cik ani takut persaingan yang tak akan memihakkan kepada cik ani . .maksudnya,lepas habis belajar,cik ani malas lah untuk menjadi penanam anggur yang berjaya dirumah . .
adakah mustahil seorang student universiti turut bergiat dalam bussiness . . ??

okay, , abaikan . .cik ani terfikir satu nasihat untuk diri cik ani dan cik ani akan kongsikan . .

kalau cik ani tanya orang tu,dia cakap lain.
tanya orang lain lagi lah dia cakap lain, .
tanya mak,mak okay,tanya ayah ayah tak berapa okay . .tapi cik ani fikir macam lain pulak.. .
kawan-kawan kata macam lain pulak . .so macam mana . . .?

solution :
cari lah pandangan Allah melebihi pandangan manusia. , , insyaAllah disitu ada jawapannya. . . .
istikharah .. 
tapi bila istikharah je,ramai yang fikir jodoh je. . aik aik . .istikharah boleh dilakukan untuk mendapatkan a good decision from Allah in everything . . .




kita semua tahu,Allah Mahu Agung dan Maha mengetahui apa yang terbaik untuk kita Dia lah pencipta kita. .semua keputusan yang Allah bagi adalah sesuai untuk kita.so,sapa yang berhak menghalang kan . .. ??
tapi istikharah bukan sekali dua untuk mendapatkan jawapan yang strong dari Allah .. .teruslah berusaha!



#cik ani hebat dan berjaya .. InsyaAllah . .

>>ini sahaja coretan cik ani untuk entri kali ni . .semoga kita semua berada dalam rahmat Allah dan barakah
     Nya. .



Wednesday, 16 October 2013

i'm back . .

Assalamualaikum . .

Kebahagiaan itu adalah kesyukuran .. 

hehe. . cik ani dengan rasminya dah tamat sem satu, , dah habis final . . tak lah excited sangat tapi adalah jugak perasaan itu..hehe. .

okay,first of all,,walaupun cik ani tahu tak ramai pun mengunjungi ruang cik ani .. tapi cik ani rasa tak sempurna selagi tgak update entri ni. .*ceh* . . haha. .

baik lah . .entri kali ni sekadar luahan semata-mata. .banyak sangat cik ani observe setakat ni. . .banyak sangat perbezaan yang sangat sangat ketara antara kehidupan sekolah dan kehidupan university. .
and i'm really miss my scholl time. .

first,kalau kat sekolah dulu..rasa semua orang sayang kita. .*konon*
sekarang, , tak pung .. semua sendirian berhad. . .means lecturer pun tak kisah kita gi ke tak kuliah,kita tidur dalam kelas,kita siapkan ke tak tutorial,dan ibadah kita tak ada orang guide. . hehe,. . pandai pandai sendiri la awoookk ye. .. hehehe. .
tapi,ada satu yang best. . .cik ani tiap-tiap minggu boleh balik rumah tanpa mintak tandatangan warden . . haha..dulu kalau nak balik. . sampai kena cari warden keliling bilik guru . . kalau tak pun ,kena ketuk pintu rumah warden ., . .tapi university tak. . it's up to you . .


yang penting . . jangan sampai melampau sangat ponteng kelas,jangan sampai merosakkan diri kita. . dan jangan sampai menghancurkan harapan keluarga kita. . .belajar untuk berjaya. . .
'


*Entri selepas final ..  maaf,macam tak best je. .. haha..baru habis final so lama tak mengupdate blog ni. . dah berhabuk bagai . . semua reader pun macam dah tak ingat blog cik ani ni . . dan sebaginya ..

btw, , satu kepuasan apabila cik ani dah update untuk malam ni .. .

*** 1.32 am***
**17.10.2013**
*thursday*

#selamat malam semua. . salam aidiladha . . . :)