There was an error in this gadget

Thursday, 17 October 2013

Assalamualaikum . .

Bila nak buat keputusan memang peningkan ..
keputusan yang akan memberi kesan kepada masa depan kita

aip!! .. jangan salah faham . .ini bukan  cik ani nak buat keputusan untuk menerima seseorang ke apa. . ni mengenai kehidupan cik ani 10 tahun akan datang . .
berdasarkan apa yang cik ani ada sekarang .. .cik ani takut persaingan yang tak akan memihakkan kepada cik ani . .maksudnya,lepas habis belajar,cik ani malas lah untuk menjadi penanam anggur yang berjaya dirumah . .
adakah mustahil seorang student universiti turut bergiat dalam bussiness . . ??

okay, , abaikan . .cik ani terfikir satu nasihat untuk diri cik ani dan cik ani akan kongsikan . .

kalau cik ani tanya orang tu,dia cakap lain.
tanya orang lain lagi lah dia cakap lain, .
tanya mak,mak okay,tanya ayah ayah tak berapa okay . .tapi cik ani fikir macam lain pulak.. .
kawan-kawan kata macam lain pulak . .so macam mana . . .?

solution :
cari lah pandangan Allah melebihi pandangan manusia. , , insyaAllah disitu ada jawapannya. . . .
istikharah .. 
tapi bila istikharah je,ramai yang fikir jodoh je. . aik aik . .istikharah boleh dilakukan untuk mendapatkan a good decision from Allah in everything . . .




kita semua tahu,Allah Mahu Agung dan Maha mengetahui apa yang terbaik untuk kita Dia lah pencipta kita. .semua keputusan yang Allah bagi adalah sesuai untuk kita.so,sapa yang berhak menghalang kan . .. ??
tapi istikharah bukan sekali dua untuk mendapatkan jawapan yang strong dari Allah .. .teruslah berusaha!



#cik ani hebat dan berjaya .. InsyaAllah . .

>>ini sahaja coretan cik ani untuk entri kali ni . .semoga kita semua berada dalam rahmat Allah dan barakah
     Nya. .



1 comment:

blogger lelaki said...

tak perlu rasau..kadang kala kita akan dipaksa unutk belajar dari pengalaman dan pilihan yg kita buat