There was an error in this gadget

Thursday, 23 October 2014

Air Mata Pangkor

Assalamualaikum dan salam sejahtera semuabatting eyelashes . .

apa khabar semua? ?thinking. . cik ani tak tahu lah siapa yang setia dalam membelek entri cik ani yang entah apa-apa raised eyebrows. but just wanna to write something~

cik ani ni baru balik daripada pulau pangkor. . aipp.. bukan bercuti taw! tapi kem induksi mpm .  haaaa . .

apa tu mpp? Majlis Perwakilan Mahasiswa . . hmm kenapa cik ani nak cerita eh pasal ni . .
menjawab soalan diatas tu adalah sebabnya cik ani nak berkongsi rasa dan cerita kepada readers-readers blog ni . .

kem ni 3 hari dua malam.. masa yang sangat singkat -.- cik ani acctually bukan lah nak cerita secara details about this camp . . yang utama adalah pengisian yang cik ani dapat sebenarnya ~

dalam kem ni kami semua didedahkan "How to become a good leader" . .apa yang cik ani dapat simpulkan lah ..

first day,kami just isi borang IPS . .ni adalah salah satu cara kita nak kenal diri kita sendiri . . kalau kita tak kenal diri kita,macam mana kita nak buat sesuatu ,mengikut kelebihan dan kekurangan diri kita kan  . . totally,memang mengena ngan cik ani  tapi soalan yang cik ani paling ingat,soalan yang ke 160,soalan terakhir "adakah awak cemburu melihat pasangan awak dengan orang lain" gila tak cemburu . . hmmm
    
impression management . .macam mana kita nak tahu persepsi orang atau first tanggapan orang mengenai kita . ."kita boleh jadi orang lain,tapi suatu hari kita akan jadi penat bila kita tipu orang lain" okay! jom try satu permainan. senyum satu minit . . dalam 15 saat mungkin senyuman kita ikhlas tapi sampai ke 50 saat berikutnya dah makin kendur senyuman,jadi lah senyuman paksa. . hmm ..harap paham la apa yang cik ani merepek sangat ni . . auwww

second day,haaaa.. hari kedua ni memang tak boleh dilupakann. pergh! rasa dah jadi duyung sebab hampir seharian main dalam air je . haha . . 
awal pagi sampai kul 11,jungle trekking,siap kena angkat seorang student yang paling berat dalam group(tugasan) mayat la kononnye. .uhuhu.dengan kain batik dan kain sarung . . satu group 9 orang  . . sado sekejap cool
then,buat rakit sendiri menyeberang. first cik ani fikir,habis lah,mampu ke? takutnye ?macam mana kalau jatuh tengah-tengah tu.. adoiii . .terukkan pemikiran . . 
dia bagi 6 pelampung,dua batang buluh,3 kayu petak tu,13 tali . . alhamdulillah lah dia ajar ^^ . . 
ouh lupa pulak,6 pedal untuk mendayung ke sana  . . .
paling best bila cik ani jadi salah seorang pendayung dan group kali menjadi yang pertama !!!

gambar hiasan,tapi macam ni  kena buat rakit tu

petang tu pulak,snorkeling ~haaa yang ni lagi satu yang cik ani takkan lupa kan,biasalah first time kan snorkeling bagai . .trauma ngan air lah katakan,dapat mandi hari-hari pun dah bersyukur.berendam lama-lama ni memang mencabar persaan cik ani ..sigh




eee.tak tahu lah apa. lembikk je.hehe

haaa.lama snorkeling dr kul 4.30 sampai kul 6 lebih . . balik bilik rasa penat sangat  . . apa yang cik ani dapat adalah,cik ani cuba untuk lawan perasaan takut cik ani. dah lah tak pandai berenang dan alhamdulillah dengan keyakinan dan keinginan yang tinggi,dapat la jugak tengok ikan-ikan canyik dan batu karang .. Alhamdulillah . .subhanallah yang menciptakan ciptaannya indah-indah berlaka. Aku bersukur Ya Allah 

Malam tu,BBQ dan siapa nak jadi artis dipersilakan.cik ani memang tak lah nak jadi artis,baik fokus makanan yang sedapppp tuu . hehe penat main air kan . . 


Last day,pukul 7.10am dah dalam kolam renang . .buat apa lah pulakkkk . . rupa-rupanya belajar berenang dan senaman dalam air .. best^^ .penattt..patut lah orang kata,nak kurus,berenang lagi efektif sebab kita kena melawan air kan untuk ke depan..hehe

lepas berenang,bersiap,sarapan dan last aktiviti iaitu aktiviti dimana kami semua perlu bekerjasama untuk mencantumkan semua nama ahli dan tandatangan dan cantumkan . .menarik,nampak senang tapi banyak syco . .huhu.. menarikk laaa.. session paling best,luahan hati dan perasaan ataupun ucapan untuk semua and i got 3 minutes to talk  . . thanks en Zul.kaunselor yang sangat memahami. orang lain 1 minit je,eksekutif 3 minit,cik ani yang exco biasa pun dapat 3 minit . . Alhamdulillah :) 

apa yang cik ani harap,semoga segala ilmu yang dikaut,dapat dipraktikkan dan diamalkan sebaik mungkin oleh semua mpm yang lain ..ada masalah,bawak berbincang ^^wave

SHORT WORD DAH TAK JADI SHORT WORD. haha

terima kasih sudi membaca love struck

Great Family !! love You All 

simple writing ~ maaf ada yang kurang~saya budak baru belajar~


4 comments:

Senandung Hatiku said...

Pangkor in LOve..wah Gamat!!..bw here.kisah yang akan menjadi nostalgia..semoga cik Ani akan menjadi seorang MPP yg berwibawa.
cuma nk komen..tulisan tu agak tak jelas la cik Ani. Btw ..jln2 sini..jom lawat blog akak..
http:// senandunghatiku.blogspot.com

Sandaime idris said...

visit my blog :)

http://www.susteradvice.com

D.Shahril Hakime said...

Pangkor... kenangan tu ..dan akan kita bawak sampei bila2....

baru terperasan.... awok tak banyak cover Pangkor rupenye kat blog awok ni.... agaknya sbb awok bukan orang yang berjiwa laut/pantai kot?? ..ahaksss

D.Shahril Hakime said...
This comment has been removed by the author.