There was an error in this gadget

Friday, 29 May 2015



Apa yang sedang saya fikirkan?
Kata-kata pakcik masa naik teksi tadi ..
First time naik teksi,pemandu tu tanya 'Ni dah solat ke?'
dalam hati terdetik" alhamdulillah,masih ada yang orang yang menanyakan tentang kewajipan yang wajib ini "
sepanjang perjalanan yang singkat,kata-kata peringatan yang diberikan satu persatu,tentang kehidupan dunia yang sementara,pergantungan kepada Allah dan sebagainya.
Apa yang betul-betul membuatkan hati ini lebih tertarik bila beliau mengingatkan tentang masalah sebenar kita bukan dunia atau masalah yang kita hadapi sekarang atau sebagainya tetapi masalah besar kita adalah sewaktu di dalam kubur,menjawab persoalan kubur,kumpullah berkalan sebanyak mungkin diatas dunia kerana amal sahaja yang dapat membantu kita. . .
Terima kasih Pak cik yang nampak sangat tenang yang sudi memberikan sedikit sebanyak peringatan dan perkongsian.
Tengok! dimana sahaja kita boleh berdakwah

Wednesday, 27 May 2015

"Aku rindu usrah"
Terdetik hati lepas solat jemaah isyak,tengok bulatan-bulatan manusia dibahagian belakang surau.
Dalam bersiap nak keluar surau,tetiba seorang Akak comel tegur,
Dik,awak nak join usrah Akak?
Pergh!time tu rasa nak melompat gembira,ibarat kata hati aku dia dengar!!
Alhamdulillah .Allah menggerakkan hati dia untuk tegur dan ajak usrah bersama.
Walaupun first time join usrah dia,rasa menusuk sangat semua kata-kata dia yang simple tapi membuatkan diri lebih bersemangat..
Semoga kita berjumpa lagi dalam bulatan gembira.